Baka och laga mat med SteviaSweet – så här lyckas du med det!

Det naturliga sötningsmedlet från steviaplantan erbjuder ett perfekt sockeralternativ tack vare sin oemotståndliga sötma. Eftersom steviaprodukter är kalorifria, låter fler och fler människor det konventionella sockret stå kvar på hyllan. Det finns dock några punkter att tänka på när du använder sötningsmedlet: Eftersom stevia är 200 till 300 gånger sötare än vanligt socker, utvecklar det en bitter eftersmak om fel dosering används.

SteviaSweet Crystal: söt njutning utan kalorier – med erytritol och stevia

Letar du efter ett naturligt sötningsmedel? Vår SteviaSweet Crystal sötar inte bara ditt kaffe eller te. Det går även bra att baka med det. På så sätt sparar du kalorier, utan att behöva undvika sötsaker.

Dina SteviaSweet Crystal-fördelar:

SteviaSweet Crystal består av erytritol och stevia (eller steviolglykosider). Till skillnad från socker och andra sockerersättningsmedel innehåller det inga kalorier alls, så alla som har en söt tand kan minska sitt kaloriintag på ett naturligt sätt.

Erytritol är en kolhydrat som består av flervärda alkoholer och metaboliseras i kroppen, utan att påverka insulinnivåerna: Erytritol och stevia har ett glykemiskt index på noll, vilket innebär att de inte påverkar blodsockernivåerna. Denna egenskap gör SteviaSweet Crystal till ett lämpligt sockeralternativ för diabetiker. Sockerersättningen erytritol är också idealisk om du lider av fruktosintolerans och inte tål xylitol.

Och SteviaSweet Crystal har ytterligare en fördel jämfört med socker: Det är skonsamt mot tänderna. Erytritol och stevia ger inte kariesbakterier någon möjlighet att föröka sig och producerar mjölksyra, vilket förhindrar att karies utvecklas. Vuxna drar nytta av detta, men särskilt barn.

Allmänna tips

Är du osäker på hur och var du ska använda stevia? Bekanta dig med det naturliga sötningsmedlet först – vi har sammanställt några viktiga tips åt dig.

Baka med SteviaSweet

Det naturliga sötningsmedlet stevia finns i olika former, för bakning rekommenderar vi SteviaSweet Crystal. Vi har skapat produkten speciellt för tårtor, muffins och liknande. Här erbjuder stevia i kombination med erytritol, den perfekta sockerersättningen.

Erytritol erhålls från naturliga råvaror som majs eller päron och fungerar som bärarsubstanser för SteviaSweet Crystal. Produkter som till 100 % består av erytritol har en sötningskraft på endast 0,8 till 1 jämfört med socker. SteviaSweet Crystal å sin sida kombinerar råvaran erytritol med stevia och är därför dubbelt så söt som socker.


Vanligt socker har olika uppgifter när man bakar. Å ena sidan karamelliseras det vid höga temperaturer och skapar på så sätt arom och brunfärgning. Å andra sidan ger socker volym och hjälper till med strukturbildningen.

Eftersom stevia har andra egenskaper än socker när du bakar, beakta dessa punkter:

Laga mat med SteviaSweet

Visste du att många såser innehåller en betydande mängd socker? När du lagar mat sparar du mycket socker och kalorier tack vare stevia. Det stöder också din lågkolhydratkost.

Det finns naturligtvis många fler delikatesser att upptäcka: Vi önskar dig mycket nöje och njutning med våra sockerfria recept – smaklig måltid!