Buddha-bowl sockerfri (vegansk)

10 min.
641 kcal
SteviaSweet Flytande

Denna veganska Buddha Bowl med sötpotatis, kikärter och avokado ger dig både harmonisk balans och ny kraft till lunch.

Näringsvärde per portion

641
kcal
2694
kj
13.5
Protein
73
Kolhydrater
32.5
Fett
100
Insparade kcal

 

  1. Värm ugnen till 225 °C. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Skala och tärna sötpotatisen. Blanda ihop kikärtorna och sötpotatistärningarna i en ugnsform eller på en plåt och ringla över olivolja och salt. Rosta i ugnens övre del i cirka 20 minuter eller tills sötpotatisen är krispigt färdig. Om du vill att sötpotatisen ska få mer färg ska du slå på ugnens grillfunktion i några minuter.
  3. Tillaga såsen genom att blanda ihop alla ingredienserna. Smaksätt de rostade sötpotatisarna och kikärtorna med en liten mängd av såsen. Fördela riset i skålar, tillsätt avokado, surkål och sötpotatisen.
  4. Dekorera portionerna med färska örter eller krasse och servera tillsammans med jordnötssås.
Back

1 dl svart ris/fullkornsris
100 g kikärtor
300 g sötpotatis
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 avokado
100 g surkål

Eldig jordnötssås

2 msk jordnötssmör med bitar
2 msk kallt vatten
1 msk limesaft
1 msk sojasås
1 tsk SteviaSweet Flytande
1 tsk Sambal oelek

Servera med

  Krasse eller örter
Back