Buddha-bowl sockerfri (vegansk)
Denna veganska Buddha Bowl med sötpotatis, kikärter och avokado ger dig både harmonisk balans och ny kraft till lunch.
Näringsvärde per portion
641
kcal
2694
kj
13.5
Protein
73
Kolhydrater
32.5
Fett
100
Insparade kcal
Gör så här sockerfri
- Värm ugnen till 225 °C. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skölj kikärtorna och låt dem rinna av. Skala och tärna sötpotatisen. Blanda ihop kikärtorna och sötpotatistärningarna i en ugnsform eller på en plåt och ringla över olivolja och salt. Rosta i ugnens övre del i cirka 20 minuter eller tills sötpotatisen är krispigt färdig. Om du vill att sötpotatisen ska få mer färg ska du slå på ugnens grillfunktion i några minuter.
- Tillaga såsen genom att blanda ihop alla ingredienserna. Smaksätt de rostade sötpotatisarna och kikärtorna med en liten mängd av såsen. Fördela riset i skålar, tillsätt avokado, surkål och sötpotatisen.
- Dekorera portionerna med färska örter eller krasse och servera tillsammans med jordnötssås.
Ingredienser för 2 portioner
1 dl | svart ris/fullkornsris |
100 g | kikärtor |
300 g | sötpotatis |
1 msk | olivolja |
1/2 tsk | salt |
1 | avokado |
100 g | surkål |
Eldig jordnötssås
2 msk | jordnötssmör med bitar |
2 msk | kallt vatten |
1 msk | limesaft |
1 msk | sojasås |
1 tsk | SteviaSweet Flytande |
1 tsk | Sambal oelek |
Servera med
Krasse eller örter |