Linsbolognese sockerfri (vegansk)
Kalorisnål och vegansk: Njut av lins-bolognese med arom av basilika och timjan kombinerat med medelhavsets smaker i vardagen.
Näringsvärde per portion
486
kcal
2043
kj
20
Protein
82
Kolhydrater
7
Fett
30
Insparade kcal
Gör så här sockerfri
- Skala moroten, löken och vitlöken. Hacka lökarna. Hetta upp oljan i en kastrull och bryn löken 5-10 minuter på mild värme tills den blir genomskinlig. Riv moroten och skiva champinjonerna grovt och tillsätt till kastrullen tillsammans med tomatpuré. Bryn grönsakerna ytterligare någon minut.
- Tillsätt balsamvinäger, konserverade tomater, grönsaksbuljong, timjan samt SteviaSweet Flytande. Låt såsen koka på mild värme under lock i ca 15 minuter. Tillsätt sedan linserna. Koka ytterligare ca 30 minuter tills linserna blir mjuka. Smaka av och tillsätt salt vid behov.
- Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen när linserna är nästan färdigkokta. Häll av kokvattnet från pastan och blanda ihop pastan med såsen. Servera med riven parmesanost, färsk basilika och mald svartpeppar.
Ingredienser för 4 portioner
1 | morot |
1 | lök |
2 | vitlöksklyftor |
100 g | champinjoner |
2 msk | olivolja |
2 msk | tomatpuré |
3 msk | mörk balsamvinäger |
3 dl | grönsaksbuljong |
1 burk | hela konserverade tomater |
1/4 | färsk timjan finhackad |
20 droppar | SteviaSweet Flytande |
100 g | sköljda belugalinser |
350 g | fullkornsspagetti |
salt |