Valnöts- och äppelkaka

90 min.
160 kcal
SteviaSweet Lättströ

Valnötter och äpplen är en klassisk kombination i bakverk. I mjuka kakor är de oslagbara, framför allt i vår valnöts- och äppelkaka.

Näringsvärde per portion

160
kcal
671
kj
3.5
Protein
14
Kolhydrater
10
Fett
NULL
Insparade kcal

Värm ugnen till 175 °C.

Smörj och bröa kakformen, 1,5 liter Krossa valnötterna. Blanda ihop valnötter, bakpulver och mjöl. Blanda ihop smör och SteviaSweet Lättströ till vit massa. Tillsätt äggen och sedan valnötsblandningen med äppelmoset. Skeda smeten i kakformen och grädda i ugnens överdel i ca 45 minuter eller tills kakan är färdig. Servera något avsvalnad.
 

Back

150 g smör
2 dl SteviaSweet Lättströ
3 ägg
4 dl  vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1/2 tsk kardemumma
150 g äppelmos
25 g valnötter
  smör och skorpmjöl för kakformen
Back