Valnöts- och äppelkaka
Valnötter och äpplen är en klassisk kombination i bakverk. I mjuka kakor är de oslagbara, framför allt i vår valnöts- och äppelkaka.
Näringsvärde per portion
160
kcal
671
kj
3.5
Protein
14
Kolhydrater
10
Fett
NULL
Insparade kcal
Gör så här
Värm ugnen till 175 °C.
Smörj och bröa kakformen, 1,5 liter Krossa valnötterna. Blanda ihop valnötter, bakpulver och mjöl. Blanda ihop smör och SteviaSweet Lättströ till vit massa. Tillsätt äggen och sedan valnötsblandningen med äppelmoset. Skeda smeten i kakformen och grädda i ugnens överdel i ca 45 minuter eller tills kakan är färdig. Servera något avsvalnad.
Ingredienser för 16 portioner
150 g | smör |
2 dl | SteviaSweet Lättströ |
3 | ägg |
4 dl | vetemjöl |
2 tsk | bakpulver |
1 tsk | malen kanel |
1/2 tsk | kardemumma |
150 g | äppelmos |
25 g | valnötter |
smör och skorpmjöl för kakformen |