FAQ

Filtrera efter kategori

Alla kategorier

Vad är SteviaSweet?

 SteviaSweet är en serie kalorifattiga sötningsmedels- och sockerersättningsprodukter.

SteviaSweet-produkterna består av sötningsmedlet steviolglykosid, som extraheras ur stevia-örten och blandas med andra, rent vegetabiliska ingredienser, t.ex. maltodextrin, som finns naturligt i majs, och erytriol, som är en sockeralkohol som finns i t.ex. päron, meloner och vindruvor. Eftersom steviolglykosid är ungefär 300 gånger sötare än socker använder vi fyllmedel för att underlätta doseringen. På så sätt kan du söta dina maträtter och drycker genom att helt enkelt ersätta sockret med SteviaSweet.

Vilka olika SteviaSweet-produkter finns det?

 SteviaSweet finns som strö eller pulver, som tabletter eller i flytande form med agave.

Vilken rätt eller dryck du än vill söta finns det en passande SteviaSweet-produkt. Till exempel SteviaSweet Crystal, som ger dina varma drycker den önskade sötman, som du kan strö över frukt eller cornflakes till frukost, och som kan användas i stället för socker vid bakning och matlagning tack vare sina värmetåliga egenskaper. SteviaSweet finns även som tabletter – lätt att dosera och perfekt till kaffe eller te. SteviaSweet Flytande med agave är lättlösligt och därför perfekt för varma och kalla drycker som t.ex. smoothies eller iste, men kan även användas till krämiga desserter och vid matlagning och bakning. I vissa länder kan man dessutom köpa SteviaSweet Lättströ. Pulvrets egenskaper liknar SteviaSweet Crystal, men Crystal är lämpligare för bakning.

Var tillverkas SteviaSweet-produkterna?

 Alla våra SteviaSweet-produkter tillverkas i Schweiz*.

Våra SteviaSweet-produkter tillverkas med stor omsorg i moderna fabriker på olika platser i Schweiz. Naturligtvis med stränga kvalitetskrav och enligt schweiziska kvalitetsstandarder. Härifrån exporterar vi SteviaSweet till numera över 50 länder, och antalet ökar varje år.

*Med undantag av burken till SteviaSweet Lättströ (eng: «Granulated Jar»), en förpackning som kräver en särskild tillverkningsmetod. Därför tillverkas burken i Frankrike, men utvecklades i Schweiz.

Hur smakar SteviaSweet?

 SteviaSweet smakar sockersött – utan socker

Steviolglykosid – sötningsmedlet som används i SteviaSweet – härstammar från en annan växt än socker och smakar därför inte exakt likadant som socker. När du blandar det i mat eller drycker erhåller du dock en välbekant och välsmakande sötma, som liknar sötman från socker, men utan oönskade kalorier. Till skillnad från vissa andra sötningsmedel har SteviaSweet ingen bitter eftersmak.

På vilket sätt gör SteviaSweet det lättare att gå ned i vikt och leva sunt?

 Om du byter ut socker mot SteviaSweet kan du njuta av sötman utan att förtära oönskade kalorier.

Varje tesked socker i kaffet, varje tesked socker som du strör över frukostflingorna och varje tesked socker som du använder i bakverk och kakor innehåller 16,7 kcal eller 70 kJ. En portion SteviaSweet ger samma sötma som en tesked socker, men utan kalorier. Redan när du ersätter mellan fyra och fem skedar socker per dag med SteviaSweet sparar du över 500 kcal i veckan. SteviaSweet kan hjälpa dig att gå ned i vikt och hålla din inre balans – du behöver bara helt enkelt integrera SteviaSweet i din dagliga kost.

Kan jag använda SteviaSweet när jag vill framställa sockerfria maträtter och bakverk?

 SteviaSweet-produkter är perfekta för en kalorifattig kost.

Alla SteviaSweet-produkter är sockerfria och värmetåliga. Det betyder att deras sötande egenskaper inte förstörs vid höga temperaturer, t.ex. när du gräddar desserter i ugnen. SteviaSweet Crystal och SteviaSweet Flytande med agave är idealiska sockerersättningsmedel för nästan alla maträtter och bakverk. SteviaSweet karamelliseras dock inte på samma sätt som socker. Därför måste du anpassa ingredienserna i vissa recept. SteviaSweet är även perfekt för kalla desserter. Följ helt enkelt våra rekommendationer på produktförpackningen för att ersätta sockret. I receptsamlingen på vår hemsida hittar du inspiration för kalorisnåla maträtter och bakverk.

Varför ska jag använda SteviaSweet för att reducera mitt sockerintag?

SteviaSweet är ett välsmakande alternativ till socker, som gör att du lätt kan reducera ditt vardagliga kaloriintag.

Om du använder SteviaSweet-produkter kan du fortfarande njuta av sötade drycker och bakverk, utan att konsumera onödiga kalorier. SteviaSweet kan hjälpa dig att nå ditt mål, vare sig du vill gå ned i vikt eller reducera ditt sockerintag. Byt alltså helt enkelt ut sockret mot SteviaSweet och söta dina varma drycker, smoothies, frukostflingor, fruktsallader etc. som vanligt, men utan onödiga kalorier.

Hur mycket SteviaSweet per dag kan jag äta som del av en balanserad kost?

Du kan ersätta allt socker i din dagliga kost med SteviaSweet utan problem.

Du kan utan problem ersätta allt socker som du vanligtvis skulle blanda i din mat och dina drycker med SteviaSweet. SteviaSweet medför inga hälsovådliga risker, men vi rekommenderar att en balanserad kost inte bör bestå av fler än 50 portioner per dag. Det är dock en mycket stor mängd, som motsvarar 50 teskedar socker per dag i din mat och dina drycker. SteviaSweet är även ofarligt för barn. Dock rekommenderar vi inte produkten för barn under 3 års ålder, eftersom små barn och spädbarn har ett annat näringsbehov än barn över 3 år och vuxna.

Kan jag äta SteviaSweet om jag är gravid eller ammar?

Du kan äta alla SteviaSweet-produkter även om du är gravid eller ammar.

Du kan byta ut allt socker mot SteviaSweet när du är gravid eller ammar. Kvinnans näringsbehov förändras när hon är gravid eller ammar, därför bör du se till att ditt dagliga kaloribehov täcks av andra livsmedel. Följ din läkares anvisningar.

Får SteviaSweet användas av diabetiker och personer som lever i samma hushåll som diabetiker?

Alla SteviaSweet-produkter är sockerfria och kalorifattiga och därför lämpliga för diabetiker.

Varken sötningsmedlet steviolglykosid, som används i alla SteviaSweet-produkter, eller de andra rent vegetabiliska ingredienserna påverkar blodsocker- eller insulinnivån. Med SteviaSweet-produkter kan diabetiker i hela världen njuta av den söta smaken utan att blodsocker- eller insulinnivån påverkas av ett högt intag av socker eller kolhydrater.

Kan SteviaSweet-produkterna bidra till att förebygga karies?

 Alla SteviaSweet-produkter är sockerfria; alltså kan de förebygga karies om de används som sockerersättning.

Om du äter mycket socker bildas det mer syra i munnen på dig, vilket ökar risken för karies. Detta kan förhindras genom att byta ut socker mot SteviaSweet.

Är SteviaSweet-produkterna glutenfria och bidrar de till ett allmänt välbefinnande?

Alla SteviaSweet-produkter är glutenfria.

Alla SteviaSweet-produkter är glutenfria och kan konsumeras av personer med celiaki. Eftersom SteviaSweet-produkterna är glutenfria kan de lätt brytas ned och bidrar, som del av en balanserad kost, till det allmänna välbefinnandet hos alla människor.

Kan SteviaSweet-produkterna användas av vegetarianer och veganer?

SteviaSweet-produkterna innehåller inga produkter från djur.

SteviaSweet-produkterna innehåller varken kött, fisk, mjölkprodukter eller ägg och kan således användas av både vegetarianer och veganer.