
Vegansk jordgubbskaka
Frys istället för ugn: Våra jordgubbskakor med mandel och cashewnötter tillverkas råa och gör alla veganer lyckliga. Ska vi slå vad?
Näringsvärde per portion
Gör så här
Låt cashewnötterna stå och dra i kallt vatten i några timmar eller över natten innan tårtan tillagas.
Blanda ihop hackade mandlar, dadlar och kokosolja till en smulig massa med en effektiv köksmaskin eller mixer. Tryck ned blandningen i en form med löstagbar botten (diameter 18-20 cm) som är försedd med bakplåtspapper.
Mixa ihop blötlagda cashewnötter, saften och det rivna skalet från en halv citron med köksmaskin eller mixer. Tillsätt jordgubbar, SteviaSweet Crystal, den smälta kokosoljan och salt. Mixa tills blandningen är gräddig och slät. Häll upp fyllningen över botten. Låt tårtan frysa i 4-5 timmar eller över natten. Ta ut tårtan ur frysen och ta sedan bort formen. Låt smälta ca en timme i kylskåp Dekorera tårtan med jordgubbar, färska myntablad och hackad mandel.
Ingredienser för 8 portioner
Botten
100 g | hackad mandel |
70 g (8-10 st.) | torkade dadlar |
1 msk | smält kokosolja |
Fyllning
250 g | cashewnötter |
saft och rivet | skal från 1/2 citron |
250 g | jordgubbar |
1 msk | SteviaSweet Crystal |
4 msk | smält kokosolja |
1/4 tsk | salt |
Servera med
100 g | jordgubbar |
myntablad | |
hackad mandel | |