Vegansk jordgubbskaka

20 min.
365 kcal
SteviaSweet Crystal

Frys istället för ugn: Våra jordgubbskakor med mandel och cashewnötter tillverkas råa och gör alla veganer lyckliga. Ska vi slå vad?

Näringsvärde per portion

365
kcal
1534
kj
14.5
Protein
19
Kolhydrater
29.5
Fett
NULL
Insparade kcal

Gör så här

Låt cashewnötterna stå och dra i kallt vatten i några timmar eller över natten innan tårtan tillagas.
 
Blanda ihop hackade mandlar, dadlar och kokosolja till en smulig massa med en effektiv köksmaskin eller mixer. Tryck ned blandningen i en form med löstagbar botten (diameter 18-20 cm) som är försedd med bakplåtspapper.
 
Mixa ihop blötlagda cashewnötter, saften och det rivna skalet från en halv citron med köksmaskin eller mixer. Tillsätt jordgubbar, SteviaSweet Crystal, den smälta kokosoljan och salt. Mixa tills blandningen är gräddig och slät. Häll upp fyllningen över botten. Låt tårtan frysa i 4-5 timmar eller över natten. Ta ut tårtan ur frysen och ta sedan bort formen. Låt smälta ca en timme i kylskåp Dekorera tårtan med jordgubbar, färska myntablad och hackad mandel.

Back

Ingredienser för 8 portioner

Botten

100 g hackad mandel
70 g (8-10 st.) torkade dadlar
1 msk smält kokosolja

Fyllning

250 g cashewnötter
saft och rivet skal från 1/2 citron
250 g jordgubbar
1 msk SteviaSweet Crystal
4 msk smält kokosolja
1/4 tsk salt

Servera med

100 g jordgubbar
  myntablad
  hackad mandel
Back