Handbok

Stevia erhålls från bladen från växten Stevia rebaudiana som har sitt ursprung i Sydamerika. Människor där har använt den i århundraden på grund av dess extraordinära sötma. Steviabladens sötningskraft, steviolglykosiderna, bearbetas till sötningsmedlet stevia som i huvudsak härstammar från två ingredienser: steviosid och rebaudiosid A. Steviasötningsmedlet har inte bara en 200 gånger högre sötningskraft än […]

Det naturliga sötningsmedlet från steviaplantan erbjuder ett perfekt sockeralternativ tack vare sin oemotståndliga sötma. Eftersom steviaprodukter är kalorifria, låter fler och fler människor det konventionella sockret stå kvar på hyllan. Det finns dock några punkter att tänka på när du använder sötningsmedlet: Eftersom stevia är 200 till 300 gånger sötare än vanligt socker, utvecklar det […]

Många människor ser socker som ”vitt gift”. I flera år har nutritionister, läkare och forskare varnat för att vi måste minska vår sockerkonsumtion avsevärt. Men hur skadligt är socker egentligen? Finns det hälsosamma alternativ? Och hur använder vi sockeralternativ? Vi skulle vilja ge dig några svar på dessa frågor. Hur ohälsosamt är socker? Vanligt använt […]