Vietnamesisk baguette sockerfri (vegan)
Vår baguette på vietnamesiskt sätt ger färg åt alla veganska receptsamlingar: Möt din hunger med idérikedom, hummus och blomkål!
Näringsvärde per portion
409
kcal
1719
kj
12
Protein
50
Kolhydrater
17.5
Fett
61
Insparade kcal
- Värm ugnen till 225 °C.
- Skär blomkålen i skivor eller dela i buketter. Blanda ihop chilipasta, rapsolja, SteviaSweet Lättströ och salt. Krydda blomkålen med blandningen och häll över i en ugnsform. Grädda blomkålen i ugnens överdel (eller under grillelementet) i 10 -15 minuter.
- Blanda ihop de strimlade grönsakerna, risvinäger, vatten, SteviaSweet Lättströ och salt.
- Skär baguetten i fyra delar och klyv delarna i längdriktning. Smörj in delarna med hummus och fyll med de picklade grönsakerna och blomkålen. Servera med färsk koriander och limejuice.
1 | flerkornsbaguette |
100 g | hummus |
400 g | blomkål |
1 1/2 tsk | chilipasta (Sambal Oelek) |
2 msk | rapsolja |
1 msk | SteviaSweet Lättströ |
1/4 tsk | salt |
Inlagda örter
150 g | strimlade morötter, vitkål och rödkål |
2 msk | risvinäger |
2 msk | kallt vatten |
1 msk | SteviaSweet Lättströ |
1/4 tsk | salt |
Servera med
färsk koriander | |
limejuice |