Yoghurtpannacotta med vattenmelon-jordgubbssallad
20 min.
174 kcal
SteviaSweet Crystal
Ingredienser för 4 portioner
Pannacotta
1 dl |
grädde (38%) |
2 dl |
mjölk |
40 g |
SteviaSweet Crystal |
2 |
gelatinblad |
200 g |
turkisk yoghurt (10%) |
Vattenmelon-jordgubbssallad
Tillbaka
Gör så här
Lägg gelatinbladen blöt i kallt vatten. Koka upp grädde, mjölk och
SteviaSweet Crystal. Krama överflödigt vatten ur gelatinbladen tills de är torra och smält ner dem i den varma vätskan. Låt svalna i 10 minuter. Lägg ihop mjölkblandningen med yoghurten. Rör så att den blir jämn och lägg i serveringsskålar eller i glas. Täck med plastfolie och låt svalna i kylskåpet minst 3 timmar eller över natten.
Tillaga vattenmelon-jordgubbssalladen kort innan servering. Skala melonen och ta bort skaften från jordgubbarna. Skär båda i små, fina bitar. Hacka myntan och tillsätt den i salladen tillsammans med
SteviaSweet Crystal. Fördela salladen i portionsskålar uppe på pannacottan.
Näringsvärde per portion
174 |
kcal |
731 |
kJ |
6 |
Protein i g |
9.5 |
Kolhydrater i g |
13 |
Fett i g |