Yoghurtpannacotta med vattenmelon-jordgubbssallad

Yoghurtpannacotta med vattenmelon-jordgubbssallad
20 min.
174 kcal
SteviaSweet Crystal



Ingredienser för 4 portioner

Pannacotta
1 dl grädde (38%)
2 dl mjölk
40 g SteviaSweet Crystal
2 gelatinblad
200 g turkisk yoghurt (10%)

Vattenmelon-jordgubbssallad
100 g vattenmelon
1 tsk SteviaSweet Crystal
100 g färska jordgubbar
10 stora myntablad
Tillbaka

Gör så här


Lägg gelatinbladen blöt i kallt vatten. Koka upp grädde, mjölk och SteviaSweet Crystal. Krama överflödigt vatten ur gelatinbladen tills de är torra och smält ner dem i den varma vätskan. Låt svalna i 10 minuter. Lägg ihop mjölkblandningen med yoghurten. Rör så att den blir jämn och lägg i serveringsskålar eller i glas. Täck med plastfolie och låt svalna i kylskåpet minst 3 timmar eller över natten.

Tillaga vattenmelon-jordgubbssalladen kort innan servering. Skala melonen och ta bort skaften från jordgubbarna. Skär båda i små, fina bitar. Hacka myntan och tillsätt den i salladen tillsammans med SteviaSweet Crystal. Fördela salladen i portionsskålar uppe på pannacottan.

Näringsvärde per portion

174 kcal
731 kJ
6 Protein i g
9.5 Kolhydrater i g
13 Fett i g