Vegansk jordgubbskaka

Vegansk jordgubbskaka
20 min.
365 kcal
SteviaSweet Crystal



Ingredienser för 8 portioner

Botten
100 g hackad mandel
70 g (8-10 st.) torkade dadlar
1 msk smält kokosolja

Fyllning
250 g cashewnötter
saft och rivet skal från 1/2 citron
250 g jordgubbar
1 msk SteviaSweet Crystal
4 msk smält kokosolja
1/4 tsk salt

Servera med
100 g jordgubbar
  myntablad
  hackad mandel
Tillbaka

Gör så här 


Låt cashewnötterna stå och dra i kallt vatten i några timmar eller över natten innan tårtan tillagas.
 
Blanda ihop hackade mandlar, dadlar och kokosolja till en smulig massa med en effektiv köksmaskin eller mixer. Tryck ned blandningen i en form med löstagbar botten (diameter 18-20 cm) som är försedd med bakplåtspapper.
 
Mixa ihop blötlagda cashewnötter, saften och det rivna skalet från en halv citron med köksmaskin eller mixer. Tillsätt jordgubbar, SteviaSweet Crystal, den smälta kokosoljan och salt. Mixa tills blandningen är gräddig och slät. Häll upp fyllningen över botten. Låt tårtan frysa i 4-5 timmar eller över natten. Ta ut tårtan ur frysen och ta sedan bort formen. Låt smälta ca en timme i kylskåp Dekorera tårtan med jordgubbar, färska myntablad och hackad mandel.
Näringsvärde per portion
365 kcal
1534 kJ
14.5 g Protein
19 g Kolhydrater
29.5 g Fett