Varm fruktsallad med kanelsås
15 min.
186 kcal
SteviaSweet Crystal
Ingredienser för 4 portioner
2 |
äpplen |
1 |
stort päron |
2 |
stort päron |
1 msk |
rapsolja |
1/2 |
saft från apelsin |
1 |
kvist rosmarin |
1/4 tsk |
vaniljpulver |
1 msk |
SteviaSweet Crystal |
Kanelsås
Tillbaka
Gör så här
Blanda ihop ingredienserna till såsen och låt stå i kylskåp tills fruktsalladen är klar.
Skär äpplena och päronet i kuber. Dela plommonen och ta bort kärnorna. Skiva halvorna i fyra delar.
Värm upp rapsoljan i en stekpanna och tillsätt äppel- och päronkuberna. Stek frukterna på hög värme i några minuter. Pressa saften ur apelsinen och tillsätt den till stekpannan tillsammans med rosmarin, vanilj och
SteviaSweet Crystal. Koka upp tills nästan all vätska har förångats.
Portionera frukterna i skålar, och tillsätt sedan plommonen och kanelsåsen.
Näringsvärde per portion
186 |
kcal |
781 |
kJ |
1.5 |
Protein i g |
12 |
Kolhydrater i g |
19.5 |
Fett i g |