Varm fruktsallad med kanelsås

Varm fruktsallad med kanelsås
15 min.
186 kcal
SteviaSweet Crystal



Ingredienser för 4 portioner

2 äpplen
1 stort päron
2 stort päron
1 msk rapsolja
1/2 saft från apelsin
1 kvist rosmarin
1/4 tsk vaniljpulver
1 msk SteviaSweet Crystal

Kanelsås
100 g Crème fraîche
1/2 tsk malen kanel
1 tsk   SteviaSweet Crystal
Tillbaka

Gör så här 


Blanda ihop ingredienserna till såsen och låt stå i kylskåp tills fruktsalladen är klar.
Skär äpplena och päronet i kuber. Dela plommonen och ta bort kärnorna. Skiva halvorna i fyra delar.
 
Värm upp rapsoljan i en stekpanna och tillsätt äppel- och päronkuberna. Stek frukterna på hög värme i några minuter. Pressa saften ur apelsinen och tillsätt den till stekpannan tillsammans med rosmarin, vanilj och SteviaSweet Crystal. Koka upp tills nästan all vätska har förångats.
 
Portionera frukterna i skålar, och tillsätt sedan plommonen och kanelsåsen.

Näringsvärde per portion

186 kcal
781 kJ
1.5 Protein i g
12 Kolhydrater i g
19.5 Fett i g