Vaniljrisotto med marinerade plommon

Vaniljrisotto med marinerade plommon
45 min.
369 kcal
SteviaSweet Lättströ



Ingredienser för 4 portioner

Risotto 
10 dl  mjölk
2 dl risottoris, t.ex. Arborio
1/2 tsk malen vanilj
2 msk  SteviaSweet Lättströ
2 msk smör

Marinerade plommon
2 färska plommon
1 apelsin
1/2 tsk malen kanel
2 msk SteviaSweet Lättströ

Servera med
malen kanel
Tillbaka

Gör så här


Skölj plommonen. Dela dem och ta ut kärnorna. Skär halvorna i mindre bitar och lägg dem i en kastrull. Riv skalet av en halv apelsin och pressa saften av en hel apelsin i kastrullen. Tillsätt malen kanel och SteviaSweet Lättströ. Koka upp blandningen och låt den kallna i rumstemperatur tills risotton är klar.
 
Värm upp hälften av smöret i en kastrull. Tillsätt risottoriset och låt det fräsa en stund. Tillsätt vaniljen. Häll i mjölken i riset i små portioner under konstant omrörning. Tillsätt alltid lite mjölk, när vätskan har absorberats i riset. Koka riset på medelvärme under konstant omrörning i 18-20 minuter. Tillsätt SteviaSweet Lättströ och en matsked smör och blanda väl.
 
Samla portionerna. Skeda gröten i serveringsskålarna och garnera med marinerade plommon. Strö på lite malen kanel.

Näringsvärde per portion

369 kcal
1552 kJ
11.5 Protein i g
48.5 Kolhydrater i g
14.5 Fett i g