Vaniljrisotto med marinerade plommon
45 min.
369 kcal
SteviaSweet Lättströ
Ingredienser för 4 portioner
Risotto
10 dl |
mjölk |
2 dl |
risottoris, t.ex. Arborio |
1/2 tsk |
malen vanilj |
2 msk |
SteviaSweet Lättströ |
2 msk |
smör |
Marinerade plommon
Servera med
Tillbaka
Gör så här
Skölj plommonen. Dela dem och ta ut kärnorna. Skär halvorna i mindre bitar och lägg dem i en kastrull. Riv skalet av en halv apelsin och pressa saften av en hel apelsin i kastrullen. Tillsätt malen kanel och
SteviaSweet Lättströ. Koka upp blandningen och låt den kallna i rumstemperatur tills risotton är klar.
Värm upp hälften av smöret i en kastrull. Tillsätt risottoriset och låt det fräsa en stund. Tillsätt vaniljen. Häll i mjölken i riset i små portioner under konstant omrörning. Tillsätt alltid lite mjölk, när vätskan har absorberats i riset. Koka riset på medelvärme under konstant omrörning i 18-20 minuter. Tillsätt
SteviaSweet Lättströ och en matsked smör och blanda väl.
Samla portionerna. Skeda gröten i serveringsskålarna och garnera med marinerade plommon. Strö på lite malen kanel.
Näringsvärde per portion
369 |
kcal |
1552 |
kJ |
11.5 |
Protein i g |
48.5 |
Kolhydrater i g |
14.5 |
Fett i g |