Valnöts- och äppelkaka

Valnöts- och äppelkaka
90 min.
160 kcal
SteviaSweet Lättströ


Ingredienser för 16 portioner

150 g smör
2 dl SteviaSweet Lättströ
3 ägg
4 dl  vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1/2 tsk kardemumma
150 g äppelmos
25 g valnötter
  smör och skorpmjöl för kakformen
Tillbaka

Gör så här


Värm ugnen till 175 °C.

Smörj och bröa kakformen, 1,5 liter Krossa valnötterna. Blanda ihop valnötter, bakpulver och mjöl. Blanda ihop smör och SteviaSweet Lättströ till vit massa. Tillsätt äggen och sedan valnötsblandningen med äppelmoset. Skeda smeten i kakformen och grädda i ugnens överdel i ca 45 minuter eller tills kakan är färdig. Servera något avsvalnad.
 

Näringsvärde per portion

160 kcal
671 kJ
3.5 Protein i g
14 Kolhydrater i g
10 Fett i g