Tomatcarpaccio med marinerade bär och burrataost

Tomatcarpaccio med marinerade bär och burrataost
15 min.
184 kcal
SteviaSweet Flytande



Ingredienser för 4 portioner

4 mogna tomater
125 g burrataost
150 g bär (t.ex. hallon, röda vinbär, blåbär, björnbär)

Marinad
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
10 droppar SteviaSweet Flytande
1 tsk citronsaft
1/2 tsk rivet citronskal

Servera med
  färsk basilika
  havssalt
  svartpeppar

  Tillbaka

Gör så här 


Blanda ihop marinadens ingredienser. Lägg bären på ett fat eller i en djup tallrik. Häll på marinaden och låt bären dra i tio minuter.
 
Skiva tomaten i tunna skivor på serveringsfatet. Smaka av med havssalt och svartpeppar. Lägg på bärblandningen med sked. Riv burrataosten i mindre bitar och placera på toppen. Garnera portionen med färska basilikablad precis innan servering.

Näringsvärde per portion

184 kcal
773 kJ
7 Protein i g
7 Kolhydrater i g
14 Fett i g