Tomatcarpaccio med marinerade bär och burrataost
15 min.
184 kcal
SteviaSweet Flytande
Ingredienser för 4 portioner
4 |
mogna tomater |
125 g |
burrataost |
150 g |
bär (t.ex. hallon, röda vinbär, blåbär, björnbär) |
Marinad
1 msk |
vitvinsvinäger |
3 msk |
olivolja |
10 droppar |
SteviaSweet Flytande |
1 tsk |
citronsaft |
1/2 tsk |
rivet citronskal |
Servera med
|
färsk basilika |
|
havssalt |
|
svartpeppar |
Tillbaka
Gör så här
Blanda ihop marinadens ingredienser. Lägg bären på ett fat eller i en djup tallrik. Häll på marinaden och låt bären dra i tio minuter.
Skiva tomaten i tunna skivor på serveringsfatet. Smaka av med havssalt och svartpeppar. Lägg på bärblandningen med sked. Riv burrataosten i mindre bitar och placera på toppen. Garnera portionen med färska basilikablad precis innan servering.
Näringsvärde per portion
184 |
kcal |
773 |
kJ |
7 |
Protein i g |
7 |
Kolhydrater i g |
14 |
Fett i g |