Gör så här
Torka tofun med hushållspapper. Tärna tofun och stek tärningarna krispiga i olja. Lägg de stekta tärningarna åt sidan en stund.
Tärna paprikan och skär moroten i skivor. Hacka vitlök och ingefära fint. Värm upp oljan i en wokpanna eller i en kastrull. Tillsätt paprika, morot, vitlök, ingefära och kryddor. Stek upp så att grönsakerna blir något brynta.
Blanda ihop ingredienserna för såsen och häll över grönsakerna. Låt koka en stund och tillsätt sedan de krispigt stekta tofutärningarna.
Dekorera portionerna med hackade jordnötter, färsk koriander, vårlök och chili. Servera som det är eller med kokt ris.
Näringsvärde per portion
240 |
kcal |
1011 |
kJ |
10 |
Protein i g |
9.5 |
Kolhydrater i g |
18 |
Fett i g |