Tofu kung pao (vegan)

Tofu kung pao (vegan)
30 min.
240 kcal
SteviaSweet Lättströ



Ingredienser för 4 portioner

300 g tofu
1 msk olja
 
2 paprikor
1 stor morot
2 vitlöksklyftor
2 msk färsk ingefära
1/2 tsk sichuanpeppar
1/4 tsk torkad chili
2 msk olja

Sås
1/2 dl vatten
3 msk sojasås
2 msk risvinäger
1 msk SteviaSweet Lättströ

Servera med
1/2 dl jordnötter
4 msk vårlök
4 msk koriander
2 msk färsk chili
Tillbaka

Gör så här


Torka tofun med hushållspapper. Tärna tofun och stek tärningarna krispiga i olja. Lägg de stekta tärningarna åt sidan en stund.
 
Tärna paprikan och skär moroten i skivor. Hacka vitlök och ingefära fint. Värm upp oljan i en wokpanna eller i en kastrull. Tillsätt paprika, morot, vitlök, ingefära och kryddor. Stek upp så att grönsakerna blir något brynta.
 
Blanda ihop ingredienserna för såsen och häll över grönsakerna. Låt koka en stund och tillsätt sedan de krispigt stekta tofutärningarna.
 
Dekorera portionerna med hackade jordnötter, färsk koriander, vårlök och chili. Servera som det är eller med kokt ris.
Näringsvärde per portion
240 kcal
1011 kJ
10 g Protein
9.5 g Kolhydrater
18 g Fett