Tofu i sötsur sås (vegan)

Tofu i sötsur sås (vegan)
40 min.
445 kcal
SteviaSweet Crystal



Ingredienser för 2 - 3 portioner

200 g fast Tofu
2 msk vegetabilisk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk färsk ingefära
1/4 tsk chiliflingor
100 g rädisor
100 g broccoli
50 g vårlök

Sötsur sås
50 g risvinäger
1 dl vatten
1/2 dl SteviaSweet Crystal
1 msk tomatpuré
2 msk sojasås
2 tsk majsstärkelse
  salt

Servera med
4 msk rostade cashewnötter   
  färsk koriander
  (kokt ris)
Tillbaka

Gör så här


Blanda alla ingredienserna till såsen i en skål och blanda tills SteviaSweet Crystal har smält. Ställ såsen åt sidan. Torka tofun väl och skär den i kuber. (1,5 x 1,5 cm) Häll hälften av oljan i en het stekpanna och stek tofukuberna i 7 - 8 min, tills de har fått en ljusbrun färg. Lägg tofun på en tallrik.
 
Hacka fint vitlök och ingefära. Dela rädisorna i fyra delar och skär av knopparna på broccolin. Skär vårlöken i tunna skivor.
 
Svetta vitlök och ingefära i oljan på låg värme. Tillsätt chiliflingorna, rädisorna och broccolin och fortsätt steka några minuter till. Rör om sötsursåsen väl, häll den i pannan och låt såsen koka upp. Tillsätt tofun och låt puttra i några minuter tills tofun har blivit varm. Servera med kokt ris. Garnera serveringsportionen med färsk koriander och rostade cashew-nötter.

Näringsvärde per portion

445 kcal
1871 kJ
22 Protein i g
20 Kolhydrater i g
34 Fett i g