Tiramisudipp och mandelkex

Tiramisudipp och mandelkex
40 min.
824 kcal
SteviaSweet Lättströ

Ingredienser för 4 portioner (16 småkakor)

Tiramisudipp
250 g mascarponeost
1 1/2 dl vispgrädde
4 msk SteviaSweet Lättströ
2 msk kaffelikör 

Mandelkex
3 dl mandelmjöl
1/2 dl SteviaSweet Lättströ
1/2 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1 tsk bakpulver
1/2 tsk malen vanilj
16 hela skalade mandlar

Till servering
  Kakaopulver
Tillbaka

Gör så här 


Rör mascarponeosten till en mjuk massa. Tillsätt grädde och SteviaSweet Lättströ. Vispa tills blandningen är luftig. Dela i serveringsskålar och ställ i kylskåp tills servering.

Värm ugnen till 175 °C.

Lägg alla kexingredienser i en skål och blanda ihop till en deg. Dela degen i 16 bitar och rulla till små bollar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck in en hel mandel i varje kex och platta till dem lätt. Grädda i 12–15 min. tills kexen får en gyllenbrun färg. Låt kexen kallna en stund.

Ta tiramisudippen från kylskåpet och pudra på rikligt med kakaopulver. Servera med mandelkex och kaffe.
Näringsvärde per portion
824 kcal
3462 kJ
20 g Protein
3.5 g Kolhydrater
82 g Fett