Thaikyckling med cashewnötter

Thaikyckling med cashewnötter
30 min.
678 kcal
SteviaSweet Lättströ

Ingredienser

1 dl rapsolja
5 vitlöksklyftor
2 gula lökar
3 vårlöksstjälkar
2-3 torkade röda chili
200 g cashewnötter
500 g kycklingbröstfiléer i tärningar eller strimlor


Sås:

4 msk sojasås
2 msk fisksås
2 msk SteviaSweet Lättströ
1 1/2 dl kycklingbuljong
Tillbaka

Gör så här 

Antal portioner: 4

Blanda alla ingredienserna till såsen. Hetta upp rapsoljan i stekpanna och rosta cashewnötterna tills de är gyllenbruna. Låt nötterna rinna av på hushållspapper. Stek sedan kycklingen och lägg den åt sidan.

Hacka vitlök och chili. Skär löken i stora klyftor och vårlöken i ringar. Hetta upp resten av oljan och tillsätt lök, vitlök och chili. Stek tills vitlöken har fått lite färg. Tillsätt kycklingbitarna och häll såsen i pannan. Koka upp och lägg upp på serveringsfat. Strö på cashewnötterna och vårlöken. Servera med jasminris.

Näringsvärde per portion

678 kcal
2848 kJ
50 Protein i g
20 Kolhydrater i g
50 Fett i g