Snabblagad vietnamesisk pho-soppa
45 min.
165 kcal
SteviaSweet Flytande
Ingredienser för 4 portioner
1 l |
lättsaltad köttbuljong |
2 |
hela nejlikor |
1 |
kanelstång |
2 |
stjärnanis |
2 |
svartpepparkorn |
1 1/2 msk |
fisksås |
1/2 tsk |
SteviaSweet Flytande |
200 g |
nötkött, filé eller stek |
100 g |
risnudlar |
Till servering
Vårlök i ringar |
Färsk chili i ringar |
Färsk koriander, basilika och mynta |
Limeklyftor |
Tillbaka
Gör så här
Koka upp köttbuljong och tillsätt nejlika, kanel, stjärnanis och pepparkorn. Låt buljongen sjuda i ca en halv timme och smaka av den med fisksås och
SteviaSweet Flytande.
Skär köttet i tunna skivor. Lägg köttskivorna i buljongen och låt koka en stund. Koka nudlarna separat enligt anvisningarna på nudelpaketet. Lyft köttet från buljongen och portionera det i serveringsskålar tillsammans med nudlar, groddar och het buljong. Servera tillsamman med vårlök, chili, örter och limeklyftor.
Näringsvärde per portion
165 |
kcal |
693 |
kJ |
14 |
Protein i g |
20 |
Kolhydrater i g |
3 |
Fett i g |