Produkter
Recept
Aktuellt
FAQ
Schweiz/Suisse
Deutschland
Österreich
United Kingdom
Australia
Suomi
Sverige
Danmark
Portugal
España
Smoothiekaka sockerfri
15 Min.
222 kcal
SteviaSweet Lättströ
Ingredienser för 8 portioner
Botten
150 g
sockerfri müsli
100 g
äppelmos
1 msk
SteviaSweet Lättströ
Smoothiefyllning
15 g
gelatinblad
500 g
jordgubbar
3
bananer
5 g
SteviaSweet Lättströ
1/2 tsk
vaniljpulver
2 dl
kokosgrädde
Servera med
200 g
jordgubbar
mynta
Tillbaka
Gör så här sockerfri
Täck formens botten (20 cm) med bakplåtspapper. Pensla lite olja runt kanterna, det gör det lättare att ta loss kakan.
Krossa müslin i en mixer, häll i skålen och blanda med äppelmoset och
SteviaSweet Lättströ
. Häll i blandningen över botten på kakformen och tryck fast den.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Lägg jordgubbarna, bananerna,
SteviaSweet Lättströ
och vaniljpulvret i mixerns skål. Tillsätt 3/4 av kokosgrädden och blanda massan jämn. Krama ut överflödigt vatten ur gelatinbladen tills de är torra och lägg dem i resten av kokosgrädden. Värm blandningen i mikron eller kastrull tills gelatinbladen har smält helt och hållet. Häll blandningen in i smoothien med maskinen i gång. Häll upp fyllningen över botten i formen. Låt stelna i kylskåp 4-5 timmar.
Lossa försiktigt kakan från formen och flytta över till ett serveringsfat. Dekorera med jordgubbar och myntablad.
Näringsvärde per portion
222
kcal
933
kJ
5.5
Protein i g
33
Kolhydrater i g
8
Fett i g
33
Insparade kcal
Din åsikt