Smoothiekaka sockerfri

Smoothiekaka sockerfri
15 Min.
222 kcal
SteviaSweet Lättströ



Ingredienser för 8 portioner

Botten
150 g sockerfri müsli
100 g äppelmos
1 msk SteviaSweet Lättströ

Smoothiefyllning
15 g gelatinblad
500 g jordgubbar
3 bananer
5 g SteviaSweet Lättströ
1/2 tsk vaniljpulver
2 dl kokosgrädde

Servera med
200 g jordgubbar
  mynta
Tillbaka

Gör så här sockerfri  

 
  1. Täck formens botten (20 cm) med bakplåtspapper. Pensla lite olja runt kanterna, det gör det lättare att ta loss kakan.
  2. Krossa müslin i en mixer, häll i skålen och blanda med äppelmoset och SteviaSweet Lättströ. Häll i blandningen över botten på kakformen och tryck fast den.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Lägg jordgubbarna, bananerna, SteviaSweet Lättströ och vaniljpulvret i mixerns skål. Tillsätt 3/4 av kokosgrädden och blanda massan jämn. Krama ut överflödigt vatten ur gelatinbladen tills de är torra och lägg dem i resten av kokosgrädden. Värm blandningen i mikron eller kastrull tills gelatinbladen har smält helt och hållet. Häll blandningen in i smoothien med maskinen i gång. Häll upp fyllningen över botten i formen. Låt stelna i kylskåp 4-5 timmar.
  4. Lossa försiktigt kakan från formen och flytta över till ett serveringsfat. Dekorera med jordgubbar och myntablad.

Näringsvärde per portion

222 kcal
933 kJ
5.5 Protein i g
33 Kolhydrater i g
8 Fett i g
33 Insparade kcal