Semifreddo med hallon och pistaschnötter

Semifreddo med hallon och pistaschnötter
30 min.
220 kcal
SteviaSweet Lättströ



Ingredienser för 10 portioner

4 äggulor
5 dl grädde (38%)
2 dl SteviaSweet Lättströ
200 g hallon (färska eller frysta)
50 g skalade pistaschnötter

Servera med
hallon och pistaschnötter
Tillbaka

Gör så här


Blanda ihop äggulorna och 1 dl grädde i en stålbunke. Lyft bunken över en kastrull med kokande vatten. Vattnet får sjuda med små bubblor, men det får inte nudda bunkens botten, så att skummet inte bränns vid. Vispa blandningen över vattenbadet till dubbel volym och tills den är mycket pösig. Lyft bort bunken från vattenbadet och blanda i SteviaSweet Lättströ. Låt skummet svalna till rumstemperatur.
 
Vispa upp resten av grädden till mjukt skum. Krossa pistaschnötterna i mindre bitar. Blanda ihop den vispade grädden, nötterna och hallonen i äggskummet och vänd försiktigt ihop blandningen tills den blir slät. Häll blandningen i en plastfolieklädd form, täck ytan med plastfolie och ställ in formen på ett plant underlag i frysen. Låt frysa i minst 5 timmar eller över natten.
 
Lyft ut formen i rumstemperatur ca 20 minuter före servering. Häll ut semifreddon på serveringsfatet och dekorera med hallon och hackade pistaschnötter.

Näringsvärde per portion

220 kcal
924 kJ
4 Protein i g
4 Kolhydrater i g
22.5 Fett i g