Sallad med rostad pumpa, fetaost och quinoa sockerfri
15 min.
337 kcal
SteviaSweet Lättströ
Ingredienser för 4 portioner
Rostad pumpa
1 kg |
butternutpumpa |
2 |
vitlöksklyftor |
1 msk |
olivolja |
1/2 tsk |
sambal oelek (chilipasta) |
1/2 tsk |
salt |
1 |
kvistar färsk timjan |
1 |
rödlök |
200 g |
kokta kikärtor |
Quinoa
1 1/4 dl |
quinoa |
2 msk |
olivolja |
1/2 dl |
vitvinsvinäger |
3 tsk |
SteviaSweet Lättströ |
1/2 tsk |
salt |
1/2 |
kruka bladpersilja |
Servera med
Tillbaka
Gör så här sockerfri
- Värm ugnen till 225 °C.
- Skala och halvera pumpan på längden. Ta ut kärnorna med en sked. Skär pumpahalvorna i fyra klyftor.
- Finhacka vitlöksklyftan och blanda med olivolja, sambal oelek (chilipasta) och salt.
- Lägg pumpaklyftorna på bakplåtspapper på en bakplåt och gnid in kryddblandningen på alla sidor.
- Rosta i ugnen i 15 minuter.
- Skala och skär löken i klyftor.
- Skölj kikärtorna och låt dem rinna av.
- Tillsätt lök och kikärtor till pumpan och fortsätt att rosta i ugn ytterligare 10 minuter eller tills pumpan är mjuk.
- Skölj quinoan i en finmaskig sil under rinnande, varmt vatten.
- Koka enligt anvisningen på förpackningen.
- Blanda olivolja, vitvinsvinäger och SteviaSweet Lättströ. Smaksätt med salt och strö över hackat persilja. Låt quinoan svalna lite och blanda i dressingen.
- Smula fetaosten. Servera med rostad pumpa och marinerad quinoa.
Näringsvärde per portion
337 |
kcal |
1414 |
kJ |
12.5 |
Protein i g |
36.5 |
Kolhydrater i g |
14.5 |
Fett i g |
45 |
Insparade kcal |