Sallad med rostad pumpa, fetaost och quinoa sockerfri

Sallad med rostad pumpa, fetaost och quinoa sockerfri
15 min.
337 kcal
SteviaSweet Lättströ



Ingredienser för 4 portioner


Rostad pumpa
1 kg butternutpumpa 
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1/2 tsk sambal oelek (chilipasta)
1/2 tsk salt
kvistar färsk timjan
1 rödlök 
200 g kokta kikärtor

Quinoa
1 1/4 dl quinoa
2 msk olivolja
1/2 dl vitvinsvinäger
3 tsk SteviaSweet Lättströ
1/2 tsk salt
1/2 kruka bladpersilja

Servera med
100 g fetaost
Tillbaka

Gör så här sockerfri

  1. Värm ugnen till 225 °C.
  2. Skala och halvera pumpan på längden. Ta ut kärnorna med en sked. Skär pumpahalvorna i fyra klyftor.
  3. Finhacka vitlöksklyftan och blanda med olivolja, sambal oelek (chilipasta) och salt.
  4. Lägg pumpaklyftorna på bakplåtspapper på en bakplåt och gnid in kryddblandningen på alla sidor.
  5. Rosta i ugnen i 15 minuter.
  6. Skala och skär löken i klyftor.
  7. Skölj kikärtorna och låt dem rinna av.
  8. Tillsätt lök och kikärtor till pumpan och fortsätt att rosta i ugn ytterligare 10 minuter eller tills pumpan är mjuk.
  9. Skölj quinoan i en finmaskig sil under rinnande, varmt vatten.
  10. Koka enligt anvisningen på förpackningen.
  11. Blanda olivolja, vitvinsvinäger och SteviaSweet Lättströ. Smaksätt med salt och strö över hackat persilja.  Låt quinoan svalna lite och blanda i dressingen.
  12. Smula fetaosten. Servera med rostad pumpa och marinerad quinoa.
     

Näringsvärde per portion

337 kcal
1414 kJ
12.5 Protein i g
36.5 Kolhydrater i g
14.5 Fett i g
45 Insparade kcal