Sallad med nektariner och fetaost med vallmodressing
20 min.
172 kcal
SteviaSweet Flytande
Ingredienser för 4 portioner
150 g |
gröna bönor |
2 |
mogna nektariner (eller persikor) |
150 g |
gurka |
100 g |
fetaost |
|
1 näve myntablad |
|
1 näve korianderblad |
Sås
1 liten |
rödlök |
1 msk |
citronsaft |
2 msk |
olivolja |
10 droppar |
SteviaSweet Flytande |
1 msk |
vallmofrön |
|
salt, peppar |
Tillbaka
Gör så här
Tillaga såsen först. Skala rödlöken och skär i tunna skivor. Blanda ihop citronsaft, olivolja,
Stevia Sweet Flytande och vallmofrön tillsammans med rödlöken. Smaksätt såsen med salt och peppar. Låt såsen dra tills salladen är klar.
Koka upp vattnet i en kastrull. Skölj bönorna och ta bort hårda stjälkar. Tillsätt salt till kokvattnet och låt bönorna koka 3-4 minuter. Kyl bönorna i kallt vatten. Torka bönorna på en kökshandduk eller hushållspapper.
Skär gurkan och nektarinen i bitar. Blanda ihop bönorna, gurka och nektarin i en skål eller på en stor tallrik. Smula på fetaost och tillsätt såsen. Dekorera salladen med färska örter.
Serveras med till exempel grillad kyckling eller fisk.
Näringsvärde per portion
172 |
kcal |
721 |
kJ |
7 |
Protein i g |
10 |
Kolhydrater i g |
11.5 |
Fett i g |