Red Velvet Cupcakes

Red Velvet Cupcakes
45 min.
224 kcal
SteviaSweet Lättströ



Ingredienser för 10 portioner

75 g smör
2 ägg
1 1/2 dl SteviaSweet Lättströ
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 msk kakao
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl filmjölk
1 msk röd karamellfärg
  (t.ex. Dr. Oetker)
1/2 tsk vit vinäger
1/2 tsk natriumbikarbonat

Garnityr
200 g Philadelphiaost
1 dl SteviaSweet Lättströ
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl vispgrädde
Tillbaka

Gör så här


Värm upp ugnen till 175 °C.
 
Placera muffinsformarna på bakplåten. Blanda mjöl, bakpulver, vanilj och kakaopulver. Blanda filmjölk och den röda färgen i en liten skål. Smält smör och vispa ner ägg och SteviaSweet Lättströ. Tillsätt i tur och ordning mjölblandningen (genom ett såll) och filmjölken i äggskummet. Rör om under tiden. Blanda snabbt vinäger och bikarbonat och tillsätt i smeten. Blanda till en slät smet och fördela den i muffinsformarna. Baka på medelhög värme under cirka 15 minuter. Låt svalna.
 
Förbered garnityren. Tillsätt SteviaSweet Lättströ och vanilj i Philadelphiaosten. Blanda till en slät konsistens med en elvisp. Tillsätt vispgrädden i små mängder. Rör konstant tills en slät och smidig konsistens uppnås. Spritsa ut blandningen på muffinsen och servera.
Näringsvärde per portion
224 kcal
940 kJ
5 g Protein
11 g Kolhydrater
18 g Fett