Rabarbertiramisu

Rabarbertiramisu
90 min.
355 kcal
SteviaSweet CrystalIngredienser för 6 portioner

Pocherad rabarber
200 g rabarber
250 ml vatten
40 g SteviaSweet Crystal
1/2 saft och skal från ½ citron
2 färska rosmarinstjälkar

Mandelcrumble
50 g rumsvarmt smör
20 g SteviaSweet Crystal
1 dl vetemjöl
1/2 dl mald mandel
1/2 dl kokosflingor

Mascarponeskum
2 ägg
20 g SteviaSweet Crystal
250 g mascarponeost
Tillbaka

Gör så här


Börja med att pochera rabarbern och mandelcrumblen. Smula alla ingredienser till crumblen jämnt och bred ut på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Värm ugnen till 160 °C och ställ in i 15 - 20 minuter och rör om då och då. Låt svalna.
 
Skär rabarbern i några centimeter långa bitar. Koka upp ingredienserna till lagen, tillsätt rabarbern och låt sjuda 5 minuter eller tills rabarbern mjuknar. Sila lagen och ställ rabarbern åt sidan. Spara lagen för senare användning.
Separera gulorna från vitorna. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt SteviaSweet Crystal i gulorna och vispa fluffigt. Blanda mascarponeosten i de vispade gulorna. Tillsätt de hårt vispade vitorna genom att vända ner dem försiktigt.
 
Lägg ihop tiramisun. Spara ¼ av mandelcrumblen och den pocherade rabarbern för dekoration. Strö mandelsmulorna i botten på ett glas eller en portionsskål. Fukta kexsmulorna med en matsked rabarberlag. Lägg rabarberbitarna på smulorna och fyll portionsskålarna med mascarponeskum. Låt tiramisun vila kallt en halv timme före servering. Dekorera med resterande mandelsmulor och rabarberbitar.
 
Du kan tillaga tiramisun även dagen innan den ska serveras.

Näringsvärde per portion

355 kcal
1492 kJ
8 Protein i g
9 Kolhydrater i g
32 Fett i g