Rabarbersaft

Rabarbersaft
5 min.
3 kcal
SteviaSweet Lättströ



Ingredienser för 4 portioner 

500 g färsk rabarber
1 l vatten
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 dl SteviaSweet Lättströ
1 stor kvist färsk rosmarin
Tillbaka

Gör så här  


Skölj rabarbern, men skala den inte. Skär den i ca 1 cm stora bitar. Koka upp vatten, SteviaSweet Lättströ och kardemumma. Tillsätt rabarberbitarna och rosmarinkvisten och låt det småputtra med locket på i ca 10 min. Flytta kastrullen från spisen ock låt stå ytterligare i 10 min. Sila saften och låt den kallna. Servera kyld. Saften håller cirka 3 – 5 dagar i kylskåp. Kan även frysas.

Näringsvärde per portion

3 kcal
13 kJ
0 Protein i g
<1 Kolhydrater i g
0 Fett i g