Rabarber-toscamuffins (vegansk)

Rabarber-toscamuffins (vegansk)
30 min.
227 kcal
SteviaSweet Lättströ


Ingredienser för 8 portioner

Muffins
1 dl rabarber
2½ dl vetemjöl
1 dl SteviaSweet Lättströ
2 tsk bakpulver
1/2 tsk malen kanel
1/2 dl mandelkross
1 1/2 dl havremjölk
1/2 dl rapsolja

Glasyr
1 dl mandelspån
1/2 dl SteviaSweet Lättströ​
50 g margarin
1 msk havremjölk
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk vetemjöl
Tillbaka

Gör så här


Värm ugnen till 200 °C.

Skär rabarbern i små tärningar. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt rabarbertärningarna. Blanda ihop havremjölk och olja och häll blandningen i smeten. Vänd smeten försiktigt så att allt blandar sig. Skeda smeten i stadiga muffinsformar eller på muffinsplåt och grädda 10 minuter i mitten av ugnen. Gör under tiden glasyren.
 
Tillsätt ingredienserna till glasyren utom vetemjölet i en liten kastrull och rör runt försiktigt tills margarinet har smält och blandningen har kokat upp. Strö i vetemjölet och blanda glasyren till en jämn konsistens.
 
Ta ut muffinsen ur ugnen, skeda fyllningen på muffinsen och fortsätt grädda dem ytterligare 5 - 8 minuter eller tills muffinsen har fått lite färg.

Näringsvärde per portion

227 kcal
953 kJ
5 Protein i g
18 Kolhydrater i g
15 Fett i g