Rabarber och havrepaj utan socker

Rabarber och havrepaj utan socker
15 min.
345 kcal
SteviaSweet Lättströ



Ingredienser för 4 portioner

250 g rabarber
1 stort päron
1 kvist färsk rosmarin
1 dl SteviaSweet Lättströ
1 tsk malen kanel
1/2 tsk vaniljpulver

Smulpaj
50 g smör
2 dl havreflingor
1 dl SteviaSweet Lättströ

Servera med
1/2 dl grädde (38 %)
50 g turkisk yoghurt
1/4 tsk vaniljpulver
1 tsk SteviaSweet Lättströ
Tillbaka

Gör så här sockerfri

 
  1. Värm ugnen till 225 °C.
  2. Skär rabarberna i cirka en halv centimeter tjocka skivor och tärna päronet. Hacka rosmarinen. Blanda ihop rabarber, päron, SteviaSweet Lättströ och kryddor och häll i en smord ugnsform.
  3. Nyp ihop mjukt smör, havreflingor och SteviaSweet Lättströ till en grynig massa. Strö ut jämnt på rabarberna i ugnsformen. Ställ in formen i ugnen och grädda i ugnens mitt i ca 20 minuter eller tills ytan är vackert brun.
  4. Vispa grädden och yoghurten tillsammans med kryddorna till mjukt skum och servera tillsammans med den varma rabarber-havrepajen.

Näringsvärde per portion

345 kcal
1448 kJ
8 Protein i g
35 Kolhydrater i g
19 Fett i g
304 Insparade kcal