Rabarber och havrepaj utan socker
15 min.
345 kcal
SteviaSweet Lättströ
Ingredienser för 4 portioner
250 g |
rabarber |
1 |
stort päron |
1 kvist |
färsk rosmarin |
1 dl |
SteviaSweet Lättströ |
1 tsk |
malen kanel |
1/2 tsk |
vaniljpulver |
Smulpaj
Servera med
Tillbaka
Gör så här sockerfri
- Värm ugnen till 225 °C.
- Skär rabarberna i cirka en halv centimeter tjocka skivor och tärna päronet. Hacka rosmarinen. Blanda ihop rabarber, päron, SteviaSweet Lättströ och kryddor och häll i en smord ugnsform.
- Nyp ihop mjukt smör, havreflingor och SteviaSweet Lättströ till en grynig massa. Strö ut jämnt på rabarberna i ugnsformen. Ställ in formen i ugnen och grädda i ugnens mitt i ca 20 minuter eller tills ytan är vackert brun.
- Vispa grädden och yoghurten tillsammans med kryddorna till mjukt skum och servera tillsammans med den varma rabarber-havrepajen.
Näringsvärde per portion
345 |
kcal |
1448 |
kJ |
8 |
Protein i g |
35 |
Kolhydrater i g |
19 |
Fett i g |
304 |
Insparade kcal |