Rabarber-jordgubbsgranita (vegansk)
30 min.
22 kcal
SteviaSweet Flytande
Ingredienser för 4 portioner
300 g |
rabarber |
300 g |
jordgubbar |
2 dl |
vatten |
3 |
kvistar färsk rosmarin |
3 tsk |
SteviaSweet Flytande |
1/4 tsk |
salt |
1 tsk |
vaniljpulver |
Tillbaka
Gör så här
Skär rabarbern i tunna skivor. Ta bort skaften från jordgubbarna. Tillsätt rabarbern, vattnet och rosmarinkvistarna i kastrullen. Koka blandningen under lock i cirka 10 - 15 minuter eller tills rabarbern är mjuk. Ta bort rosmarinkvistarna. Blanda jordgubbarna,
SteviaSweet Flytande, salt och vanilj med rabarbern och mixa jämnt med stavmixern. Häll blandningen i en frysskål och frys den. Rör om i granitan några gånger under frysningen.
När granitan är helt fryst riv loss den med en gaffel och fördela i serveringsskålar.
Näringsvärde per portion
22 |
kcal |
91 |
kJ |
0.5 |
Protein i g |
4 |
Kolhydrater i g |
0 |
Fett i g |