Pumpakaka

Pumpakaka
20 min.
289 kcal
SteviaSweet Lättströ



Ingredienser för 12 portioner

Pumpakaka
300 g riven pumpa (myskpumpa, butternut)
3 ägg
3 dl SteviaSweet Lättströ
1 dl  matolja
3 1/2 dl vetemjöl
1 msk malen kanel
1 tsk malen ingefära
2 tsk bakpulver

Fyllning och glasyr
200 g okryddad färskost
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl  SteviaSweet Lättströ
1/2 dl mjölk

Servera med
Riven pumpa
Pumpafrön
Tillbaka

Gör så här 


Värm ugnen till 175 °C.

Smörj kanterna på en springform (Ø 20 cm) och lägg en bit bakplåtspapper på botten av formen. Skala pumpan och riv den fint med rivjärnet. Vispa äggen till skum. Tillsätt SteviaSweet Lättströ, matolja och riven pumpa. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt blandningen till smeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 40-45 minuter.
 
Låt kakan svalna lite och ta sedan bort formen. Låt kakan svalna helt och dela den i två delar. Mjuka upp färskosten och blanda i mjukt smör och SteviaSweet Lättströ med en elvisp.
 
Lyft understa delen av kakan på kakfatet. Fukta kakbottnen med mjölk.  Sprid en tredjedel av färskostfyllningen på kakbottnen. Fukta andra biten av kakan med mjölk lite grann på undersidan och lyft den över fyllningen. Sprid resten av färskosten på kakans topp och sidor.  Dekorera med riven pumpa och pumpafrön.

Näringsvärde per portion

289 kcal
1215 kJ
5.5 Protein i g
16.5 Kolhydrater i g
22 Fett i g