Pocherade aprikoser med rosvatten
Berusar du dig gärna på doften av mogna aprikoser? Pochera dem då i rosvatten och unna dig en himmelsk dessert med yoghurt och pistasch.
Näringsvärde per portion
89
kcal
374
kj
3.5
Protein
13
Kolhydrater
4
Fett
NULL
Insparade kcal
Gör så här
Häll vattnet i en låg kastrull och tillsätt vanilj och kardemumma. Låt koka upp. Dela aprikoserna och avlägsna kärnorna. Tillsätt halvorna i kastrullen och låt sjuda på låg värme i ca 15 minuter.
Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt SteviaSweet Flytande och några droppar rosvatten. Låt frukterna svalna i vätskan.
Servera med naturell yoghurt och hackade pistagenötter.
Ingredienser för 4 portioner
| 400 g | färska aprikoser |
| 1 1/2 dl | vatten |
| 1/4 tsk | vaniljpulver |
| 2 | grön kardemumma |
| 1 tsk | SteviaSweet Flytande |
| några droppar | rosvatten |
Servera med
| 4 msk | naturell yoghurt |
| 1 msk | pistagenötter |