Picklade grönsaker

Picklade grönsaker
30 min.
23 kcal
SteviaSweet Lättströ



Ingredienser för 4 - 6 portioner 

Lag
1 dl vitvinsvinäger
2 dl SteviaSweet Lättströ
3 dl vatten
   
2 morötter
10 små rädisor
1/2 blomkålshuvud
Tillbaka

Gör så här 


Skala och skär moroten i skivor. Dela rädisorna i halvor och dela blomkålen i små buketter. Koka snabbt upp grönsakerna i saltat vatten och sätt dem i t.ex. glasburkar. Blanda ihop ingredienserna och koka upp inläggningslagen. Häll den heta lagen över grönsakerna och låt kallna före servering. Håller cirka en vecka i kylskåp.

Picklade grönsaker passar bra tillsammans med grillade rätter eller som smörgåspålägg och i matiga sallader. Lagen kan kryddas efter smak med t.ex. chili, vitlök, kanel eller ingefära.

Näringsvärde per portion

23 kcal
96 kJ
1 Protein i g
4 Kolhydrater i g
0 Fett i g