Pasta med karamelliserad lök och svamp sockerfri
20 min.
429 kcal
SteviaSweet Lättströ
Ingredienser för 4 portioner
Caramelised onions
3 (500 g) |
stora gula lökar |
2 msk |
olja |
1 rejäl |
kvist rosmarin |
1 msk |
SteviaSweet Lättströ |
1 msk |
vitvinsvinäger |
1 msk |
vatten |
1/2 tsk |
salt |
Roasted porcini mushrooms
300 g färsk |
karljonansvamp (eller champinjoner) |
2 |
vitlöksklyftor |
1 tsk |
rapsolja |
|
salt |
|
peppar |
350 g |
fettucine fullkornspasta |
Servera med
|
parmesanost |
|
färsk bladpersilja |
Tillbaka
Gör så här sockerfri
- Skala och dela lökarna i halvor. Skär dem på längden till tunna klyftor.
- Värm oljan i en stekpanna eller i en kastrull. Lägg löken i stekpannan/kastrullen och låt den steka på svag värme i ca 15–20 minuter. Håll temperaturen låg hela tiden och låt löken tillagas långsamt tills den antar en svagt gyllenbrun färg.
- Hacka rosmarin och blanda med löken.
- Höj temperaturen något, tillsätt de återstående ingredienserna och koka upp.
- Skär svamparna i skivor eller fyra delar. Skala och skär vitlöken i skivor. Stek svampen och vitlöken frasiga i en liten mängd olja. Smaksätt med salt och peppar.
- Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastavattnet, men spara några deciliter av pastavattnet.
- Blanda den karamelliserade löken och svampen med pastan. Tillsätt ungefär en deciliter (ca 1 dl) pastavatten för att göra pastan sammetslen och mindre torr.
- Servera med riven parmesan och färsk persilja.
Näringsvärde per portion
429 |
kcal |
1801 |
kJ |
16.5 |
Protein i g |
63 |
Kolhydrater i g |
10 |
Fett i g |
15 |
Insparade kcal |