Passionsfrukt- och mangomousse sockerfri
15 Min.
279 kcal
SteviaSweet Crystal
Ingredienser för 6 portioner
100 g |
mangopuré |
100 g |
Digestivekex fullkorn |
200 g |
fettfri grekisk yoghurt |
200 g |
okryddad färskost |
3 msk |
SteviaSweet Crystal |
1/2 tsk |
vaniljpulver |
2 |
passionsfrukter |
1 dl |
vispgrädde (38 %) |
Servera med
Tillbaka
Gör så här sockerfri
- Frys 100 g mangopuré i portioner i en isbitsform 6 timmar innan efterrätterna ska tillagas eller dagen innan. Lägg kexen i en påse och krossa dem till smulor med en slev eller brödkavel.
- Blanda ihop yoghurt, färskost, SteviaSweet Crystal och vaniljpulver i en skål. Blanda till en slät konsistens med en elvisp. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet och blanda ned i färskostblandningen. Tillsätt också vispgrädde. Vispa massan tills den blir något fluffig. Lägg ned i en spritspåse.
- Dela upp kexsmulorna i sex portionsglas. Tillsätt en isig mangopurékub i varje glas. Spritsa passionsmousse i glaset, så att mangokuben täcks helt. Placera glasen i kylskåp i ca en timme, så att den frysta mangopurén smälter något.
- Dela resten av passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet i en skål. Tillsätt mangopuré och SteviaSweet Crystal. Blanda till en slät smet. Garnera ytan på moussen precis innan den serveras.
Näringsvärde per portion
279 |
kcal |
1174 |
kJ |
6.5 |
Protein i g |
18 |
Kolhydrater i g |
20.5 |
Fett i g |
81 |
Insparade kcal |