Mango- och passionsfruktsmousse med havrecrumble

Mango- och passionsfruktsmousse med havrecrumble
15 min.
215 kcal
SteviaSweet Lättströ



Ingredienser för 8 portioner

 
1 dl grädde (38 %)
2 msk SteviaSweet Lättströ
1/4 tsk vaniljpulver
1 1/2 dl turkisk yoghurt

Crumble
2 msk hackad mandel
20 g havreflingor
1/2 msk rapsolja
1/2 msk SteviaSweet Lättströ
1/4 tsk vaniljpulver

Servera med
2   passionsfrukter
200 g mango
Tillbaka

Gör så här  


Börja med att göra crumble. Mät upp ingredienserna i en stekpanna och rosta under omrörning, tills mandlarna och havreflingorna blir något krispiga och brynta.

Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet. Skär några skivor av mangon för dekoration och tärna resten av mangon till små bitar.

Skumma grädden, SteviaSweet Lättströ och vanilj. Tillsätt yoghurt och mangotärningarna och blanda jämnt. Portionera moussen i små portionsskålar eller glas och dekorera ytan med passionsfrukt, havrecrumble och mango. Njut direkt.

Näringsvärde per portion

215 kcal
903 kJ
4.5 Protein i g
17 Kolhydrater i g
14.5 Fett i g