Mandeltoppar

Mandeltoppar
50 min.
78 kcal
SteviaSweet Crystal

Ingredienser

75 g mald mandel
25 g kokosflingor
5 msk SteviaSweet Crystal
2 äggvitor
2 msk vatten
1/4 tsk mandelessens
12 skållade mandlar
Tillbaka

Gör så här 

Antal portioner: 10

Blanda mald mandel, kokosflingor och SteviaSweet Crystal en bunke. Vispa äggvitorna lätt, häll sedan i dem successivt i mandelblandningen. Vispa ihop ingredienserna med vattnet för att göra en ganska jämn, fast smet. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och skeda ut rågade teskedar av smeten. Toppa vardera klick med en skållad mandel. Grädda sedan i ugnen ca 15 minuter eller tills topparna är svagt gyllenbruna. Låt svalna i några minuter, ställ sedan mandeltopparna på ett galler för att svalna helt. Kan frysas: förvara mandeltopparna i en väl försluten behållare i upp till två veckor. Låt tina ca två timmar före servering.

Näringsvärde per portion

78 kcal
325 kJ
3.6 Protein i g
1.1 Kolhydrater i g
6.6 Fett i g