Krispig mangosallad med jordnötssås
30 min.
442 kcal
SteviaSweet Crystal
Ingredienser för 3 - 4 portioner
Sallad
2 |
mogna mangor |
1/2 |
gurka |
3 |
vårlöksstjälkar |
200 g |
sockerärtor |
1/2 dl |
koriander |
1/2 dl |
mynta |
200 g |
spenatblad |
Sås
1 |
finhackad vitlöksklyfta |
2 cm |
färsk ingefära, finhackad |
1/2 dl |
citronsaft |
50 g |
jordnötssmör |
1 msk |
SteviaSweet Crystal |
2 msk |
soja |
1/4 tsk |
chiliflingor |
1 dl |
rapsolja |
|
(vatten till spädning) |
Tillbaka
Gör så här
Gör i ordning dressingen. Hacka vitlök och ingefära. Pressa citronsaft. Häll alla ingredienser i en mixer eller kör med stavmixer tills blandningen är slät. Späd vid behov med vatten.
Skala och skär mangorna i tärningar. Skiva gurkan, skär vårlöken i ringar och ärtskidorna i mindre bitar. Blanda salladsingredienserna, häll lite dressing över och servera. Tillsätt mera dressing vid behov.
Näringsvärde per portion
442 |
kcal |
1854 |
kJ |
8 |
Protein i g |
28 |
Kolhydrater i g |
33 |
Fett i g |