Kokosnudelsoppa med tigerräkor

Kokosnudelsoppa med tigerräkor
45 min.
393 kcal
SteviaSweet Lättströ



Ingredienser för 4 portioner 

2 vitlöksklyftor
citrongrässtänger
3x3 cm bit färsk ingefära
3 limeblad
1 röd chili
1 msk rapsolja
6 dl grönsaksbuljong
4 dl kokosmjölk
2 msk fisksås
1/2 dl SteviaSweet Lättströ
  Saft av 1 lime
120 g tigerräkstjärtar
150 g fullkornsnudlar

Till servering
Färsk koriander
Limeklyftor
Färsk chili i ringar
Tillbaka

Gör så här 


Skala ingefära och skär den i tunna skivor. Finhacka vitlöksklyftor och skär citrongräs i skivor. Krossa citrongräset lätt mot skärbrädan. Dela chilin, ta bort kärnorna om du föredrar mindre hetta. Finhacka chilin och pressa limesaft.

Hetta upp rapsolja i kastrull, tillsätt ingefära, vitlök och chili. Låt stekas en stund. Häll grönsaksbuljong i kastrullen och tillsätt citrongräs och limeblad. Låt puttra i 10 min med locket på.

Tillsätt kokosmjölk och smaksätt den heta soppan med limesaft, fisksås och SteviaSweet Lättströ. Sila soppan om du så önskar. Koka nudlarna separat enligt anvisningarna på nudelpaketet och portionera dem i serveringsskålar.

Lägg tigerräkstjärtarna i kokossoppan och koka upp. Fördela på nudlarna i serveringsskålar. Servera med koriander, chili och limeklyftor.

Näringsvärde per portion

393 kcal
1652 kJ
12 Protein i g
30 Kolhydrater i g
26 Fett i g