Gör så här
Värm ugnen till 175 °C.
Fäst ett bakplåtspapper i botten av en springform (Ø 24 cm). Smält smöret. Finkrossa kexen i en hushållsmaskin, tillsätt det smälta smöret och blanda jämnt. Tryck ner kexmassan i botten på formen så att massan även täcker lite av kanterna. Grädda i 175 °C ca 8 minuter.
Vispa sönder äggulornas struktur i skålen. Häll i kondenserad mjölk, rivet limeskal,
SteviaSweet Lättströ och limesaft i skålen. Vispa ihop till en slät massa. Häll i fyllningen på pajbottnen och grädda i nedre delen av ugnen i 15–20 minuter.
Ta ut pajen ur ugnen. Mitten av pajen kokar fortfarande när pajen tas ut. Låt pajen svalna i kylen i ca 3 timmar eller över natten.
Garnera pajen precis innan servering med vispad grädde, rivet limeskal och limeskivor.
Näringsvärde per portion
164 |
kcal |
690 |
kJ |
4 |
Protein i g |
10 |
Kolhydrater i g |
12 |
Fett i g |