Julkaka med hasselnötter sockerfri
15 min.
88 kcal
SteviaSweet Lättströ
Ingredienser för 32 portioner
200 g |
smör |
1 1/2 dl |
SteviaSweet Lättströ |
1 |
ägg |
195 g |
vetemjöl |
20 g |
hasselnötspulver |
1 tsk |
bakpulver |
1 1/2 tsk |
malen kanel |
1/4 tsk |
malen ingefära |
1/4 tsk |
malen nejlika |
Kanelsås
Tillbaka
Gör så här
Vispa det mjuka smöret till skum. Tillsätt det rumstempererade ägget och vispa ihop ordentligt. Blanda ihop vetemjöl, hasselnötspulver, bakpulver och kryddor och vänd försiktigt ned blandningen i smeten. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter.
Värm ugnen till 175 °C.
Forma två stänger av degen. Dela upp båda stängerna i 16 lika stora bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg småkakorna på en bakpappersklädd ugnsplåt och platta till dem något. Tryck ned en hasselnöt i mitten av småkakorna.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter.
Näringsvärde per portion
88 |
kcal |
372 |
kJ |
1.5 |
Protein i g |
5 |
Kolhydrater i g |
7 |
Fett i g |
19 |
Insparade kcal |