Julkaka med hasselnötter sockerfri

Julkaka med hasselnötter sockerfri
15 min.
88 kcal
SteviaSweet Lättströ



Ingredienser för 32 portioner

200 g smör
1 1/2 dl SteviaSweet Lättströ
1 ägg
195 g vetemjöl
20 g hasselnötspulver
1 tsk bakpulver
1 1/2 tsk malen kanel
1/4 tsk malen ingefära
1/4 tsk malen nejlika

Kanelsås
32 hasselnötter
Tillbaka

Gör så här  

Vispa det mjuka smöret till skum. Tillsätt det rumstempererade ägget och vispa ihop ordentligt. Blanda ihop vetemjöl, hasselnötspulver, bakpulver och kryddor och vänd försiktigt ned blandningen i smeten. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter.

Värm ugnen till 175 °C.

Forma två stänger av degen. Dela upp båda stängerna i 16 lika stora bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg småkakorna på en bakpappersklädd ugnsplåt och platta till dem något. Tryck ned en hasselnöt i mitten av småkakorna.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter.

Näringsvärde per portion

88 kcal
372 kJ
1.5 Protein i g
5 Kolhydrater i g
7 Fett i g
19 Insparade kcal