Jordgubbsdessert

Jordgubbsdessert
30 min.
380 kcal
SteviaSweet Crystal



Ingredienser för 6 portioner

400 g färska jordgubbar
100 g vitt bröd
1 dl mjölk
2 msk SteviaSweet Crystal
1/2 tsk malen kardemumma
 
2 dl grädde (38 %)
250 g mascarponeost
3 msk SteviaSweet Crystal
1/2 tsk vaniljpulver

Till servering
1 msk hackade pistagenötter
  färsk mynta
Tillbaka

Gör så här 


Skär hälften av jordgubbarna i klyftor. Tärna brödet. Blanda ihop mjölk, SteviaSweet Crystal och kardemumma i en vid skål. Tillsätt brödtärningarna och låt vätskan sugas in i dem helt.
 
Blanda ihop grädde, mascarpone, SteviaSweet Crystal och vaniljpulver. Vispa blandningen lätt. Lägg desserten i lager i en skål på ca 1 liter tillsammans med de delade jordgubbarna. Ställ skålen kallt och låt smakerna sätta sig under en timme.
 
Garnera desserten strax före serveringen. Skär resten av jordgubbarna i klyftor och lägg dem på desserten tillsammans med hackad pistage och färska myntablad.

Näringsvärde per portion

380 kcal
1595 kJ
6.8 Protein i g
14 Kolhydrater i g
33 Fett i g