Hyvlad sparrissallad sockerfri
10 min.
242 kcal
SteviaSweet Lättströ
Ingredienser för 4 portioner
4 |
ägg |
250 g |
grön sparris |
100 g |
gurka |
50 g |
vårlök |
100 g |
frysta ärtor |
100 g |
färdig salladsblandning |
Örtsås
1/2 |
juice från lime |
1/2 dl |
rapsolja |
1/4 tsk |
salt |
|
svartpeppar |
2 tsk |
SteviaSweet Lättströ |
1 |
vitlöksklyfta |
10 g |
blad av mynta och basilika |
Servera med
Tillbaka
Gör så här sockerfri
- Koka äggen 8-10 minuter. Låt svalna, skala äggen och dela dem.
Skär bort den träiga ändan av sparrisen. Skölj sparrisarna och hyvla på längden med en skalkniv. Skär gurkan i tunna skivor och vårlöken i ringar. Tina upp ärtorna.
- Pressa ut saften från limefrukten i en skål. Tillsätt olja, salt, svartpeppar och SteviaSweet Lättströ. Hacka en vitlöksklyfta och blanda i. Nyp bort bladen från örterna, finhacka och tillsätt till såsen.
- Rör ned örtsåsen med den hyvlade sparrisen. Blanda ned alla ingredienserna i en stor serveringsskål och strö över parmesanost.
Näringsvärde per portion
242 |
kcal |
1015 |
kJ |
10.5 |
Protein i g |
8.5 |
Kolhydrater i g |
18.5 |
Fett i g |
5 |
Insparade kcal |