Hemlagade pickles sockerfri (vegansk)

Hemlagade pickles sockerfri (vegansk)
20 min.
70 kcal
SteviaSweet Crystal

Ingredienser för 2 portioner


Kryddstarka grönsakspickles
50 g gurka
50 g morot
50 g blomkål
1 liten rödlök

Sky
1 dl vatten
1/2 dl risvinäger
1 msk SteviaSweet Crystal
1/2 chili
2 vitlöksklyftor

Picklade tomater
 200 g små cocktail- eller körsbärstomater

Sky
1/2 dl ljus balsamvinäger
1/2 dl vatten
1/2 msk SteviaSweet Crystal
1/2 tsk salt
1 vitlöksklyfta
1/2 Rivet skal från citron
5 kvistar färsk timjan
Tillbaka

Gör så här sockerfri

 
  1. Skala gurkan, moroten och löken. Skär grönsakerna i tunna skivor. Dela blomkålen i små buketter och blanda ihop grönsakerna i en skål. Stick små hål på tomaterna så att skalet går sönder något. Lägg tomaterna i en egen skål.
  2. Mät upp ingredienserna inkl. SteviaSweet Crystal för grönsaksskyn i en kastrull och tillsätt även finhackad chili och vitlök. Gör det samma för ingredienserna för tomatskyn. Koka upp båda skyerna och häll dem varma i vardera skålen, den ena över grönsakerna och den andra över tomaterna.
  3. Låt de inlagda grönsakerna svalna och stå och dra i ett kallt utrymme under en timma eller till nästa dag. Servera pickles tillsammans med grillat, rostat bröd, sallad eller plockmat.

Näringsvärde per portion

70 kcal
294 kJ
3 Protein i g
11.5 Kolhydrater i g
0.5 Fett i g
91 Insparade kcal