Hemlagad choklad sockerfri (vegan)

Hemlagad choklad sockerfri (vegan)
15 min.
1503 kcal
SteviaSweet Flytande



Ingredienser för 8 portion

 
100 g kakaosmör
1/2 dl sockerfri kakao
1 TL SteviaSweet Flytande
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1 nypa havssalt
1 dl hackade hasselnötter
3/4 dl pistaschnötter
2 msk frystorkade bär (t.ex. hallon)
Tillbaka

Gör så här sockerfri

 
  1. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform (Ø20 cm).
  2. Smält kakaosmör i en stekpanna på låg värme.
  3. Tillsätt kakaopulver, SteviaSweet Flytande, äkta vaniljpulver och salt. Rör till en jämn smet.
  4. Hacka pistagenötterna och tillsätt dem till kakaosmöret tillsammans med de hackade hasselnötterna.
  5. Häll chokladblandningen i formen och fördelade de frystorkade bären ovanpå.
  6. Låt svalna i ca +15 °C. Chokladen blir grå i kylen. Förvaras svalt.

Näringsvärde per portion

1503 kcal
6312 kJ
24.5 Protein i g
23.5 Kolhydrater i g
158.5 Fett i g
122 Insparade kcal