Hallonmuffins

Hallonmuffins
75 min.
207 kcal
SteviaSweet Crystal

Ingredienser

250 g hallon (frysta, ska inte tinas)
250 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ägg
70 g SteviaSweet Crystal
60 g mjukt smör
2 1/2 dl mjölk
  Pappersformar (för muffinsformen)
Tillbaka

Gör så här 

Använd en muffinsform och bakformar av papper, ger ca 8 stycken

Vispa ägg, SteviaSweet Crystal och smör pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt växelvis tillsammans med mjölken. Smeten ska vara så lös att den kan hällas i formarna. Fördela till sist de frysta bären. Bären ska inte färga smeten och inte falla sönder. Klä muffinsformen med pappersformarna och fördela smeten i formarna. Grädda i 20-30 minuter i mitten av ugnen i 200°C tills muffinsen har fått fin färg.

Näringsvärde per portion

207 kcal
865 kJ
6.3 Protein i g
25.5 Kolhydrater i g
8.6 Fett i g