Hallon och hasselnoetkaka med citronkraem

Hallon och hasselnoetkaka med citronkraem
120 min.
560 kcal
SteviaSweet Lättströ



Ingredienser för 8 - 10 portioner

150 g smör
2 dl okryddad färskost
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl hasselnötsmjöl (eller mandelmjöl)
1 1/2 dl SteviaSweet Lättströ
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk mald kanel
1 tsk mald kardemumma  


Citronkräm
400 g mascarponeost
1 dl crème fraîche
1 1/2 dl SteviaSweet Lättströ
1 Skalet från en citron

Uppfuktning av kakan
1/2 dl citronsaft
1/2 dl kallt vatten
1/2 dl SteviaSweet Lättströ

Servera med
150 g rostade hasselnötter
200 g färska hallon
Tillbaka

Gör så här


Värm ugnen till 200 °C. 

Smält smöret och låt det svalna ett ögonblick. Blanda ihop de torra ingredienserna, kryddorna och SteviaSweet Lättströ. Häll det smälta smöret i en bakbunke och tillsätt äggen och yoghurten. Vispa kraftigt med en visp Lägg i de torra ingredienserna och blanda degen jämn.  Häll i degen i en smord kakform (Ø 20 - 22 cm) och grädda i mitten av ugnen i 35 - 40 minuter. Låt kakan svalna.
 
Blanda ihop crème fraiche och SteviaSweet Lättströ Blanda i rivet citronskal och mascarponeost. Blanda försiktigt ihop ingredienserna till en slät massa.
 
Dela kakan i två lika tjocka skivor. Blanda ihop citronsaft, vatten och SteviaSweet Lättströ och använd blandningen för att fukta kakhalvorna. Fördela 1/3 av citronkrämen på nedre halvan av kakan, lägg på en del av hallonen och täck med andra kakskivan. Sprid resten av krämen på kakan och garnera slutligen med hallon och hasselnötter.
Näringsvärde per portion
560 kcal
2352 kJ
12 g Protein
20 g Kolhydrater
48 g Fett