Granatäpple och briecrostini
20 min.
136 kcal
SteviaSweet Crystal
Ingredienser för 8 portioner
Crostini
8 skivor |
fullkornsbaguette |
200 g |
brieost |
|
färsk timjan |
Granatäppelgelé
Tillbaka
Gör så här
Dela ett granatäpple och pressa saften i en kastrull. Tillsätt vid behov så mycket vatten att du får 1 deciliter saft. Tillsätt gelatinpulvret och
SteviaSweet Crystal och låt blandningen koka upp.
Skär bort en liten bit i vardera änden av det andra granatäpplet så att klyftorna omgivna av vita hinnor blir synliga (som en apelsin). Skär frukten i klyftor vid hinnorna. Ta en stor skål och lossa fröna från klyftorna. Häll den uppkokade granatäppelsaften över fröna och kyl blandningen i kylskåp eller frys tills den stelnar och liknar sylt.
Skär baguetten i skivor och lägg dem på en ugnsplåt. Rosta i ugnen i 225 °C i 5–10 minuter. Skär osten i skivor. Lägg ost och granatäppelgelé på de rostade baguetteskivorna. Dekorera med färsk timjan.
Näringsvärde per portion
136 |
kcal |
573 |
kJ |
7.5 |
Protein i g |
12.5 |
Kolhydrater i g |
6.5 |
Fett i g |