Granatäpple och briecrostini

Granatäpple och briecrostini
20 min.
136 kcal
SteviaSweet Crystal



Ingredienser för 8 portioner

Crostini
8 skivor fullkornsbaguette
200 g brieost
  färsk timjan

Granatäppelgelé
2 granatäpplen
1 msk SteviaSweet Crystal
1/2 tsk gelatinpulver
Tillbaka

Gör så här 


Dela ett granatäpple och pressa saften i en kastrull. Tillsätt vid behov så mycket vatten att du får 1 deciliter saft. Tillsätt gelatinpulvret och SteviaSweet Crystal och låt blandningen koka upp.
 
Skär bort en liten bit i vardera änden av det andra granatäpplet så att klyftorna omgivna av vita hinnor blir synliga (som en apelsin). Skär frukten i klyftor vid hinnorna. Ta en stor skål och lossa fröna från klyftorna. Häll den uppkokade granatäppelsaften över fröna och kyl blandningen i kylskåp eller frys tills den stelnar och liknar sylt.
 
Skär baguetten i skivor och lägg dem på en ugnsplåt. Rosta i ugnen i 225 °C i 5–10 minuter. Skär osten i skivor. Lägg ost och granatäppelgelé på de rostade baguetteskivorna. Dekorera med färsk timjan.
 
Näringsvärde per portion
136 kcal
573 kJ
7.5 g Protein
12.5 g Kolhydrater
6.5 g Fett