Gazpacho på vattenmelon och tomatsalsa (vegansk)

Gazpacho på vattenmelon och tomatsalsa (vegansk)
75 min.
95 kcal
SteviaSweet Flytande


Ingredienser för 4 portioner

Gazpacho
400 g mogna tomater
400 g vattenmelon (utan skal)
1/2  gurka
1 vitlöksklyfta
1 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk chiliflingor
1 tsk salt
10 droppar SteviaSweet Flytande

Tomatsalsa
200 g pärl- eller körsbärstomater
2 vårlöksstänger
  rivet skal av en ½ lime
1 msk limesaft
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
3 droppar SteviaSweet Flytande​
  färsk basilika
Tillbaka

Gör så här 


Halvera tomaterna och ta bort stjälkarna. Tärna gurkan och vattenmelonen. Lägg alla ingredienser till gazpachon i mixerskålen och mixa ihop till en jämn massa. Låt gazpachon svalna i kylskåpet i en timme före serveringen.
 
Skär vårlöken i tunna skivor. Halvera tomaterna. Riv limeskalet och pressa saften över tomaterna. Blanda ingredienserna till salsan och låt dra i 15 minuter före serveringen.
 
Portionera den kalla gazpachon i lagom stora skålar. Garnera med tomatsalsa och färska basilikablad.
Näringsvärde per portion
95 kcal
399 kJ
2 g Protein
14 g Kolhydrater
3 g Fett