Gazpacho på vattenmelon och tomatsalsa (vegansk)

75 min.
95 kcal
SteviaSweet Flytande

Söt och smakrik – en lyckad kombination för ett uppfriskande mellanmål – det är denna vattenmelons-gazpacho med tomatsalsa.

Näringsvärde per portion

95
kcal
399
kj
2
Protein
14
Kolhydrater
3
Fett
NULL
Insparade kcal

Gör så här

Halvera tomaterna och ta bort stjälkarna. Tärna gurkan och vattenmelonen. Lägg alla ingredienser till gazpachon i mixerskålen och mixa ihop till en jämn massa. Låt gazpachon svalna i kylskåpet i en timme före serveringen.

Skär vårlöken i tunna skivor. Halvera tomaterna. Riv limeskalet och pressa saften över tomaterna. Blanda ingredienserna till salsan och låt dra i 15 minuter före serveringen.

Portionera den kalla gazpachon i lagom stora skålar. Garnera med tomatsalsa och färska basilikablad.

Back

Ingredienser för 4 portioner

Gazpacho

400 g mogna tomater
400 g vattenmelon (utan skal)
1/2 gurka
1 vitlöksklyfta
1 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk chiliflingor
1 tsk salt
10 droppar SteviaSweet Flytande

Tomatsalsa

200 g pärl- eller körsbärstomater
2 vårlöksstänger
rivet skal av en ½ lime
1 msk limesaft
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
3 droppar SteviaSweet Flytande​
färsk basilika
Back