Gazpacho på vattenmelon och tomatsalsa (vegansk)
75 min.
95 kcal
SteviaSweet Flytande
Ingredienser för 4 portioner
Gazpacho
400 g |
mogna tomater |
400 g |
vattenmelon (utan skal) |
1/2 |
gurka |
1 |
vitlöksklyfta |
1 msk |
rödvinsvinäger |
1/2 tsk |
chiliflingor |
1 tsk |
salt |
10 droppar |
SteviaSweet Flytande |
Tomatsalsa
200 g |
pärl- eller körsbärstomater |
2 |
vårlöksstänger |
|
rivet skal av en ½ lime |
1 msk |
limesaft |
1 msk |
olivolja |
1/2 tsk |
salt |
3 droppar |
SteviaSweet Flytande |
|
färsk basilika |
Tillbaka
Gör så här
Halvera tomaterna och ta bort stjälkarna. Tärna gurkan och vattenmelonen. Lägg alla ingredienser till gazpachon i mixerskålen och mixa ihop till en jämn massa. Låt gazpachon svalna i kylskåpet i en timme före serveringen.
Skär vårlöken i tunna skivor. Halvera tomaterna. Riv limeskalet och pressa saften över tomaterna. Blanda ingredienserna till salsan och låt dra i 15 minuter före serveringen.
Portionera den kalla gazpachon i lagom stora skålar. Garnera med tomatsalsa och färska basilikablad.
Näringsvärde per portion
95 |
kcal |
399 |
kJ |
2 |
Protein i g |
14 |
Kolhydrater i g |
3 |
Fett i g |