Fullkornsscones och snabb jordgubbssylt

Fullkornsscones och snabb jordgubbssylt
30 min.
90 kcal
SteviaSweet Lättströ



Ingredienser för 4 stycken

Scones
4 dl fullkornsvetemjöl
2 msk SteviaSweet Lattströ
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g margarin (60 %)
2 dl fettfri yoghurt

Jordgubbssyl
150 g färska jordgubbar
1 msk SteviaSweet Lattströ
Tillbaka

Gör så här


Tillsätt alla torra ingredienser i en bunke. Fördela margarinet med fingertopparna i mjölblandningen. Tillsätt yoghurt och rör snabbt till en jämn deg. Häll degen på ett bakplåtspapper. Dela den i två delar och rulla med fuktiga händer till en rulle. Dela båda rullarna i 7 delar och flytta sconsen med snittytan neråt till en plåt med bakplåtspapper. Strö lite fullkornsvetemjöl på sconsen. Grädda i 225 §C cirka 12 minuter.
 
Tillaga sylten under tiden när sconsen gräddas. Ta bort skaften från jordgubbarna. Lägg en tredjedel av jordgubbarna och SteviaSweet Lättströ i stavmixelskålen eller i en annan liten skål och mixa jämnt. Skär resten av jordgubbarna till fina bitar och tillsätt i sylten.
 
Servera sconsen varma tillsammans med sylten.

Näringsvärde per portion

90 kcal
379 kJ
3 Protein i g
12 Kolhydrater i g
3.5 Fett i g