Fransk äppelpaj

Fransk äppelpaj
75 min.
140 kcal
SteviaSweet Crystal



Ingredienser för 8 - 10 portioner

Pajdeg
175 g vetemjöl
75 g mjukt lättmargarin
1 msk SteviaSweet Crystal
1 äggula
1 msk kallt vatten

Fyllning
1 kg äpplen
1 msk SteviaSweet Crystal
3 msk sockerfri aprikosmarmelad
Tillbaka

Gör så här 


Värm ugnen till 190 °C.

Vispa ihop fett, SteviaSweet Crystal och äggula. Arbeta sedan successivt in mjölet. Tillsätt vattnet, om så behövs, för att göra en mjuk men inte kladdig deg. Platta ut degen tunt i en låg pajform, ca  Ø 23 cm. Ställ svalt i ca 15 min. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äppelskivorna i ett fint lager i pajformen, strö SteviaSweet Lättströ mellan varje lager. Baka äppelpajen i 30 - 40 minuter tills äpplena är gyllenbruna. Låt svalna något och pensla ytan med aprikosmarmelad.

Näringsvärde per portion

140 kcal
585 kJ
25 Kolhydrater i g
4 Fett i g